Search
  • olgarenate

Lampenkunst en Lion King


Ambacht is een kunst. Dat heeft John wat mij betreft bewezen met zijn prachtige handgemaakte lamp voor de Energieservice. Een lamp bestaande uit 22 verschillende lampen gemaakt van diverse oude gebruikte materialen. 7 meter hoog en bevestigd aan een betonijzeren rooster. Superstoer en functioneel. Maar ook met een mooie betekenis erachter. Door de oude materialen te gebruiken en een nieuwe bestemming te geven, drukt de lamp uit dat er altijd een nieuw begin is. Zelfs al lijken de materialen afzonderlijk waardeloos. Zo opnieuw verwerkt in iets nieuws,zijn ze prachtig en dragen ze bij aan het verlichten van een gebouw.

Geldt eigenlijk ook voor ons. Oude situaties, afgedankt zijn, betekend niet waardeloos zijn. Er is altijd een nieuw begin, een nieuwe kans en nieuwe mogelijkheid. Maar dan moet je wel in de handen van de Ambachtsman zijn en je opnieuw laten vormen en gebruiken. Dus kom maar uit je hoek, dan kun je uiteindelijk weer licht verspreiden.

Zelf heb ik de laatste van 4 muurschilderopdrachten gemaakt. Helaas zonder Dámaris,die hard aan het werk is op het moment. Maar wel gelukt denk ik. Nala van de Lion King wacht nu in spanning de komst van het kleine meisje voor deze kamer af.

Wat we ook gedaan hebben deze afgelopen weken is kijken naar mogelijkheden voor een atelier. We hebben een geweldige ruimte gezien, waar een woonhuis bijzit met enorm veel mogelijkheden. haha maar ook met enorm veel dingen die opgeknapt moeten worden. Nu kijken of dit haalbaar is en anders onderzoeken hoe we bij kunnen bouwen naast ons huis. Spannend allemaal en we hopen heel erg dat 1 van de 2 haalbaar is. Tegelijk zijn we ons bewust van het feit dat we een beetje een wonder nodig hebben hiervoor.

Maar wonderen behoren altijd tot de mogelijkheden toch?


39 views0 comments

Recent Posts

See All

Yolo