Search
  • 1 blog per jaar?

1 blog per jaar ?


Wat is het moeilijk om alles bij te houden. Het lijkt erop dat 1 blog per jaar mijn standaard is. Dat is helemaal niet mijn bedoeling. En het was zeker niet mijn voornemen. Maar op de één of andere manier moet ik routine krijgen en dit vaker doen. Want er gebeurd zoveel. Er is zoveel het vermelden waard. En er is zoveel om te delen. Ik zou een voorbeeld kunnen nemen aan Luca en Loïs die vanuit Afrika regelmatig een blog schrijven. (ja,zij zijn ondertussen getrouwd, ze hadden een geweldige bruiloft en ze wonen nu 10 maanden in Afrika zie ook www.lucaenlois.nl )Terugkijkend naar het afgelopen jaar is er veel veranderd. Ik had wel 100 blogs kunnen schrijven. Ik ga ze maar niet inhalen...daarom vanaf het heden.

Terugkijken is goed, het heden is bijzonder en de toekomst hoopvol :)

Op dit moment zijn we met veel dingen bezig. ik beperk me maar tot het creatieve, want anders is het einde helemaal zoek.

John heeft zich enorm uitgeleefd in het schilderen. Hij maakt veel werken en ontwikkeld zich steeds meer. Ik vind het geweldig om te zien. Wat een creativiteit heeft deze man. Niet alleen in het schilderen, maar ook in zijn denken en in zijn leven. Nooit saai met hem. Er komen steeds meer manieren van schilderen bij en hij vindt het geweldig om nieuwe dingen te ontdekken. Mensen ontdekken hem ook. Hij krijgt regelmatig opdrachten en dat is een enorme bevestiging en stimulans om door te gaan. Ook leest hij alles wat los en vast zit over kunst en wat erbij komt kijken. Ik wist al dat hij een brede interesse had. Maar die wordt nog steeds groter. Daarnaast is hij bezig met heel veel andere dingen. Hij maakt prachtige lampen van allerlei materialen. Hij heeft het begin van een smeedoven gebouwd, Hij is bezig met een superleuke opdracht om een enorm kunstwerk annex lamp te maken voor de energie Service. het geheel bestaat uit 25 lampen. Foto's volgen nog. één en ander gebeurd midden in onze huiskamer. Dus u begrijpt: het atelier annex werkplaats wordt steeds meer een prioriteit.

Zelf heb ik een aantal opdrachten om schilderijen te maken. Maar ook heb ik recent 3 muurschilderingen gemaakt. In het aangename gezelschap van Dámaris die voor mijn catering zorgde. Zo leuk om te doen. En het is heel spannend om de reacties van de opdrachtgevers te horen en de mensen rondom hen. Lynn was ook erg blij met haar olifant :)ik merk wel dat ik het moet doseren om het vol te houden qua rug. Maar dat is wel met meer dingen zo. Daar raak je aan gewend. Kwestie van plannen. Maar dat is op dit gebied niet mijn sterkste kant.

Daarnaast ben ik in mei begonnen met een fotoleertraject. Ik wil graag de technische kant van het fotograferen leren om mijn foto's te verbeteren. Ik vind het leuk. Maar ook moeilijk. Er komt veel meer bij kijken dan ik dacht. Ik zal ook hier regelmatig foto's publiceren. Haha dan kunnen jullie mijn vorderingen mee maken. Overigens merk ik ook hier weer hoe perfectionisme je in de weg kan zitten. Voor 1 opdracht 500 foto's maken en dan vinden dat er geen goede bijzit. Opnieuw foto's maken, twijfelen,kiezen en insturen en dan worden ze beoordeeld...het valt voor mij niet mee en mijn gezin moet regelmatig mijn geklaag aanhoren.

Samen hebben we ook een opdracht voor een schilderij. Hier zijn we in ons hoofd mee bezig. Maar het daadwerkelijk beginnen stellen we een beetje uit. Straks is het net zoiets als samen behangen...je kunt het als echtpaar of niet...en wij kunnen niet samen behangen. Haha een flinke uitdaging dus!

Al met al heel veel mooie dingen. Maar ook nog heel veel ideeën en mogelijkheden. Heel veel creativiteit die opborrelt en naar buiten wil.

Ik houd jullie op de hoogte..

Ik pak mijn agenda en plan een nieuwe datum voor een blog...


67 views0 comments

Recent Posts

See All

Yolo