Een zelfde achternaam en dan ook een achternaam die we delen met duizenden anderen. Wat onderscheidt je dan van die anderen. dat is natuurlijk wie wij zijn, net zoals het wezen van die ander zich onderscheidt van ons en daarom uniek is.

Wij zijn al sinds ons 15e en 17e bij elkaar. Dat maakt dat je versmelt met die ander. Maar niet dat we hetzelfde worden. Dat anders zijn komt in veel dingen tot uiting, maar zeker in onze creativiteit. Wij doen dat allebei. Samen, maar niet altijd tegelijk en ook  niet in het zelfde schilderij. (alhoewel dat misschien ook nog wel eens gaat gebeuren)Jansen en Jansen kun je zien in het feit dat onze schilderijen heel verschillend zijn en toch  bij elkaar passen. Heel authentiek en persoonlijk en toch aanvullend en één geheel.  Samen één!

John Jansen: Man van Olga en vader van Loïs, Dámaris en Jaël, Christen, 3 dagen voorganger van Baptistengemeente “het Lichtbaken” en 2 dagen kwaliteitsmedewerker bij Wilms.

Ik houd van visie hebben, ideeën lanceren, coachen, mensen op weg helpen, onderwijs geven, smeden, creëren. Vandaar dat ik ben begonnen met schilderen. Iets creëren wat er eerder niet was en daarna niet meer komt. Schilderen gewoon omdat het kan. En omdat het leuk is. Omdat ik er plezier aan beleef en het ontspanning geeft in alle hectiek die alle andere dingen met zich meebrengt. Ik schilder sinds 3 jaar en vind het geweldig om dingen uit te proberen en mezelf en anderen te verrassen met wat gaandeweg ontstaat. Sinds kort ben ik ook begonnen met het maken van sculpturen. Verrassend en spannend om te doen!

Jansen en Jansen

Olga Jansen: Vrouw van John, moeder van Loïs en bij Loïs hoort Luca, Dámaris die samen met Cem is en Jaël die bij Santiago hoort. Christen, (pastoraal) werker  in Baptistengemeente “het Lichtbaken” en coordinator bij de voedselbank, afgekeurd als verpleegkundige na 25 jaar daarin gewerkt te hebben.

Ik houd van mensen om me heen. Van meelopen met iemand, meedenken, luisteren. Ik houd van taal en onderwijs geven. Ik ben een denker. En ik teken, schilder en fotografeer. Ik houd ervan om dingen te creëren die mensen iets doen. Die mensen raken in hun hart. Die schoonheid weergeven. Of waarheid, hoop en vrede.

misschien wel over dingen die ,iets van Gods hart weergeven. Ik teken en schilder al mijn leven lang. Het is een uitlaatklep voor al mijn gedachten. En het is heerlijk om al die gedachten de vrije loop te laten tijdens het schilderen. 

Naast schilderen op doek, maak ik ook muurschilderingen en  potloodportretten. Ooit hoop ik nog eens een boek te schrijven 

Duoschilderen

samen een schilderij maken is net zo iets als samen behangen. Als het lukt is het prachtig. Maar het is vooral een uitdaging. Maar wel ééntje die we graag aangaan. Onderstaande schilderijen hebben we samen gemaakt. Wij vinden dat er daardoor een diepere dimensie in zit. Het levensverhaal schilderij is in onze ogen een prachtig voorbeeld daarvan. Heel bijzonder om samen te maken.